11-22 februarie la Centrul de Zi

În perioada 11-22.02.2019 la Centrul de Zi Papageno copiii au avut bucuria de a explora noi materiale şi jocuri furnizate de către Asociaţia Papageno, având astfel libertatea de a-şi manifesta interesele specifice jucându-se liber alături de colegi, accesând astfel latura ludică şi imaginativă, şi dezvoltându-şi latura psihosocială.

În cadrul atelierelor copiii au confecţionat cu mare entuziasm semne de carte personalizate, în ideea stimulării interesului către lectură şi felicitări pline cu iubire de dăruit personalor dragi cu ocazia Sfantului Valentin. Prin intermediul atelierului “Tabloul cu seminţe“ cei mici au învăţat să efectueze cu precizie sarcini specifice abilităţilor practice, accesându-şi imaginaţia, dezvoltându-şi stabilitatea atenţiei şi învăţând să aprecieze procesul creaţiei şi nu rezultatul.  În cadrul atelierelor “Vision Board” şi  “Bullet Journaling “ s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de introspecţie şi diferenţiere între esenţial şi neesenţial, iar prin maniera proiectivă de lucru copiii au fost invitaţi să îşi exprime liber intenţii, vise, obiective şi noi obiceiuri productive, ce se doresc a fi împlinite. Atelierele de muzică şi dans au satisfăcut nevoia copiilor de a se exprima liber accesându-şi în mod armonios deopotrivă simţurile şi trăirile emoţionale. Un alt moment de bucurie a fost celebrarea celui mai zglobiu copil de la C.Z, Denis care a împlinit 8 anişori frumoşi.

Bucuria apropierii primăverii s-a făcut deja resimţită prin entuziasmul şi energia copiilor, iar echipa C.Z s-a pregătit prin ateliere frumoase.