Activitatiile CZ Papageno in perioada 24 septembrie -5 octombrie

În perioada 24 septembrie -5 octombrie, la Centrul de Zi Papageno, s-au derulat mai multe activități de învățare continuă nonformală, exersarea abilităților practice, ateliere de autocunoaștere și dezvoltare personală, activități muzicale și repetiții de dans urmate de o competiție băieți vs. fete.

Astfel, săptămâna 24-28 septembrie 2018 a debutat cu atelierul de tip concurs de cultură generală, unde copiii au avut ocazia să își testeze cunoștințele dobândite până acum și să își antreneze spiritul competitiv în mod pozitiv. Având în vedere că toamna își revarsă bogățiile peste noi, la atelierul de creație, copiii au realizat un tablou de toamnă, decorat cu paste. Un moment de relaxare care i-a încântat pe copii a fost construirea unui orășel din piese de lemn.

Săptămâna s-a încheiat glorios, deoarece atelierul a fost organizat de copii, aceștia jucând, cu succes, pe rând rolul de instructor de dans.

În ceea ce privește următoarea săptămână, 01-05 octombrie, a avut loc o continuare a atelierului din săptămâna precedentă, ”Concurs de cultură generală II”, realizat și coordonat de data aceasta, în linii mari, de câștigătorii concursului trecut; urmat de atelierul de creație ”Papageno 1”, unde copiii au decorat acronimele PAPAGENO din carton, folosindu-se de ață colorată și materiale de croitorie. Mijlocul săptămânii a fost o ocazie propice să ne amintim de desenele copilăriei, prin intermediul atelierului ”Personajul preferat –  reprezentare a scenariilor de viață”. Totodată, a urmat atelierul de cultură muzicală, acesta dezvoltându-ne abilitățile muzicale.

Cu siguranță, momentul preferat al copiilor a fost competiția de dans de la sfârșitul săptămânii, dintre băieți și fete, aceștia fiind implicați și plini de entuziasm.