Centrul de zi

centru zi papageno

Centrul de zi

EDUCATIA ESTE CEA MAI IMPORTANTA PENTRU FIECARE OM. AJUTA-NE SA PUTEM OFERIM O EDUCATIE SI COPIILOR NEVOIASI !

Incepand din anul 2015, Papageno s-a implicat activ in sustinerea educatiei copiilor proveniti din familii nevoiase, finantand in proportie de 70% cheltuielile centrului de zi Arapamesu, restul de 30% fiind o subventie din partea Consiliului Local Sibiu.

In acest centru de zi, copiii beneficiaza de meditatii gratuite, ajutor la teme, consiliere psihologica si indrumare spre o viata armonioasa. De asemenea, familiile celor 30 de copii inclusi in acest program, beneficiaza de ajutor constand in imbracaminte, incaltaminte, mobilier, alimente, etc.

20170301_131109aaa

PAS CU PAS DEZVOLTAM MENTALITATI

Ce invata copii aici:

• Deprinderi comportamentale in societate
  • Socializare prin joaca
  • Norme elementare de igiena
  • Cunostinte minime de cultura generala

Semeni o faptă, culegi un obicei; semeni un obicei, culegi un caracter; semeni un caracter, culegi un destin. – Dalai Lama

PERSPECTIVE DE DEZVOLTARE

Enumeram cateva dintre masurile de dezvoltare pentru perioada 2016-2017:

1 masa calda pe zi pentru fiecare copil din centru

• amenajarea unui spatiu igienico-sanitar ( dusuri, toalete, spalatoare )
  • Cursuri practice pentru dezvoltarea abilitatilor de autogospodarire si gestionare optima financiara
  • Ateliere tehnice pentru invatarea unei meserii
20170301_131744

LIPSA EDUCATIEI DE AZI O SA O RESIMTIM IN VIITORUL NOSTRU. AJUTA-NE SA PUTEM EDUCA SI ACESTI COPII NEVOIASI !

Acesti copii traiesc in familii dezorganizate, de regula cu multi membrii, in conditii impropri de vietuiere, fara surse de venit, astfel copiii fiind predispusi la abandon scolar iar educatia oferita in familie este foarte limitata (multi dintre parintii copiilor nu stiu nici macar sa citeasca sau sa scrie).

Prin acest centru de zi se urmareste in principal prevenirea abandonului scolar si oferirea unui sprijin pentru depasirea acestei perioade dificile in care se afla aceste familii.

SHARING IS CARING
DONEAZA ACUM