Centrul de zi Papageno in ianuarie 2019

În luna ianuarie, la Centrul de Zi Papageno, prima activitate a copiilor a fost să îşi creeze propriile cutiuţe multicolore cu visuri pentru anul 2019 şi să îşi depoziteze provizoriu în acestea dorinţele, aşteptările, gândurile pozitive către anul în curs. De asemenea, serviciul nostru i-a trecut pe copii în Noul An în număr de 17, alături de personalul C.Z., aceştia participând activ la atelierele tematice, jocurile libere organizate în curte, boardgames şi momentele de socializare.

În cadrul atelierelor următoare: Proiecţie imaginară a unor fenomene naturale/locuri speciale prin tehnica desenului şi prin tehnica modelajului; Rotirea desenelor; Amprente şi culori I şi II; Slime; Dans şi Educaţie muzicală, copiii au reuşit să lucreze în echipă; să îşi antreneze spiritul creativ şi motricitatea; să fie toleranţi şi răbdători; să îşi exerseze abilităţile de comunicare şi pe cele muzicale; să îşi îmbogăţească cunoştinţele generale; să facă analogii între noţiunile teoretice şi cele concrete şi, nu în ultimul rând, să îşi exprime liber opiniile, formulând propriile sugestii şi preferinţe.

Sărbătoriţii lunii au  fost Dna. Magda, colega noastră de la Dressing, Dl. Lucian, directorul nostru executiv, Antonia, una dintre fetiţele de la C.Z., alături de care am mâncat tort şi ne-am simţit bine, reuşind să îi surprindem cu mici bucurii şi atenţii handmade.

Prin toate acestea, urmărim astfel ca beneficiarii Centrului de Zi să relaţioneze în armonie, să comunice asertiv şi eficient, să se simtă apreciaţi şi unici, aşa cum ar trebui să se întâmple în toate mediile în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

Echipa Papageno