Luna aprilie la Centrul de Zi

În luna aprilie, copiii de la Centrul de Zi Papageno s-au pregătit cu mari emoţii pentru Sarbătorile Pascale prin ateliere tematice de creaţie şi discuţii privind însemnătatea sărbătorii, pregătind totodată jocuri de autocunoaştere şi sportive.

Luna aceasta a debutat cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Romilor, pregătită în avans prin atelierul Despre noi şi ceilalţi, unde copiii au aflat de categoriile vulnerabile şi au fost stimulaţi să facă demersuri pentru integrarea lor socială. Am continuat acest subiect prin vizita socio-culturală la Centrul European de Integrare a Romilor, unde copiii au avut prilejul să-l cunoască pe preşedintele organizaţiei, Mihai Gheorghe Nedelcu şi să relaţioneze cu beneficiarii de etnie romă, dezbătând subiecte de interes comun.

Prin atelierul Educaţie pentru sănătate, realizat de doamna Haghiac Mirela, as.med.com, am sărbătorit şi Ziua Mondială a Sănătăţii, unde copiii au putut afla despre aspectele de interes privind igiena zilnică, prevenirea boliilor, având parte şi de o demonstraţie practică.

Cu paşi grăbiţi ne-am apropiat şi de Învierea Mântuitorului, creând obiecte decorative ca: Iepuraşul asortat, Puişorii coloraţi, Ouă cu aţă în stil 2D, Ouă haioase pictate, dar, de asemenea, am avut oportunitatea să aflăm ce reprezintă cu adevărat aceste momente intense de trăire sufletească, prin intermediul atelierului De vorbă cu Dumnezeu prin cuvinte şi desen.

Luna aprilie ne-a adus şi prilejul de a sărbători ziua de naştere a beneficiarei noastre, Larisa şi a celor două colege, Teodora şi Luiza.

Am intrat în mini-vacanţă prin sincere îmbrăţişări şi mici atenţii din partea As. Papageno.

• Ce rezultate am obţinut?

– copiii şi-au antrenat spiritul creativ, abilităţile practice şi pe cele de comunicare;

– aceştia au fost fericiţi pentru că au avut oportunitatea să îşi aleagă materialele de lucru după propriul gust;

– cu ajutorul acestor ateliere tematice, copiii au aflat şi despre însemnătatea reală a Sărbătorilor Pascale;

– cunoaşterea beneficiarilor, a structurii DAS Sibiu şi rolul responsabililor pentru activităţile din planurile de servicii, dar şi interacţiunea cu domeniul de activitate;

• Ce oferim noi?

– consiliere psihologică de grup, adaptată conform vârstei şi profilului beneficiarilor;

– colaborare cu personalul DAS Sibiu în legătură cu bunăstarea psiho-socio-medicală a copilului;

– vizite socio-culturale, susţinute de As. Papageno;

– participarea activă la atelierele tematice, la jocurile libere organizate şi momentele de socializare;

– sărbătorirea zilelor onomastice, cu tort, baloane şi voie bună;

– masă caldă şi mici atenţii din partea Asociaţiei Papageno;

• Ce rezultate urmărim?

– dezvoltarea armonioasă a copiilor reprezintă cel mai mare obiectiv al nostru, de aceea, C.Z., prin intermediul specialiştilor şi a strategiilor de muncă propuse, încearcă să implementeze activităţi spre folosul şi interesul copiilor;

– menţinerea unei bune legături a copilului cu familia şi mediul înconjurător, dar şi conectarea tututor resurselor sociale pentru acordarea suportului necesar creşterii sănătoase a beneficiarilor;

În tumultul societăţii actuale, fiecare suflet trebuie să îşi facă loc şi pentru realizarea de fapte bune, fără să aştepte nimic în schimb. De aceea, dragi prieteni aşteptăm susţinerea voastră ca voluntari, colaboratori, donatori sau sponsori.

Fiecare om are ceva de dăruit!