Luna martie la Centrul de Zi Papageno

În luna martie, luna bucuriei, luna unui nou start, a începutului de primăvară, la Centrul de Zi Papageno, am sărbătorit cu drag doi ani de activitate, alături de toţi susţinătorii acestui mare serviciu social al Asociaţiei Papageno. Apoi, am continuat pregătirile pentru Ziua Mamei, cu mici atenţii, cadouri realizate cu dragoste de către beneficiari şi am celebrat mici evenimente internaţionale: Ziua Francofoniei; Ziua somnului; Ziua sănătăţii orale; Ziua apei; Ziua nondiscriminării rasiale, unde am folosit tehnica desenului, a creaţiei şi a colajului, exprimându-ne părerile şi trăirile vizavi de aceste concepte sociale. Aceste noi cunoştinţe au fost sedimentate cu ajutorul atelierelor de creaţie, precum Revista mea fericită (revista pentru copii).

De asemenea, am beneficiat de sprijinul Compartimentului de Asistenţă Medicală Comunitară, doamna Haghiac Mirela, as.med.com., făcând posibil un control sanitar la nivel colectiv, dar şi de prezenţa voluntarilor, studenţii de la Teologie.

Cu mare entuziasm, copiii au întâmpinat-o pe noua noastră colegă, doamna psiholog, Valeria Rădulescu, căreia îi dorim un parcurs frumos în cadrul C.Z. Papageno.

• Ce rezultate am obţinut?

– copiii şi-au exersat răbdarea şi minuţiozitatea, dezvoltându-şi, totodată, toleranţa şi empatia;

– aceştia sau avut satisfacţia şi bucuria propriilor creaţii, fiind susţinuţi de rezultatele fizice ale muncii depuse;

– prin intermediul atelierelor tematice, copiii şi-au îmbunătăţit cultura generală, abilităţile de lucru manual şi şi-au sporit imaginaţia;

– cunoaşterea beneficiarilor, a structurii DAS Sibiu şi rolul responsabililor pentru activităţile din planurile de servicii;

• Ce oferim noi?

– colaborare cu personalul DAS Sibiu în legătură cu bunăstarea psiho-socio-medicală a copilului;

– participarea activă la atelierele tematice, la jocurile libere organizate şi momentele de socializare;

– sărbătorirea zilelor onomastice, cu tort, baloane şi voie bună;

– masă caldă şi mici atenţii din partea Asociaţiei Papageno;

• Ce rezultate urmărim?

– dezvoltarea armonioasă a copiilor reprezintă cel mai mare obiectiv al nostru, de aceea, C.Z., prin intermediul specialiştilor şi a strategiilor de muncă propuse, încearcă să implementeze activităţi spre folosul şi interesul copiilor;

– menţinerea unei bune legături a copilului cu familia şi mediul înconjurător, dar şi conectarea tututor resurselor sociale pentru acordarea suportului necesar creşterii sănătoase a beneficiarilor;

Spre această bunăstare psiho-socială a copilului, trebuie să tindem toţi: familie, instituţii şi întreaga comunitate. De aceea, dacă aveţi idei de activităţi, posibilităţi materiale în a susţine activităţile noastre sau chiar doriţi să ne cunoaşteţi, FACEŢI PAŞI SPRE NOI!