VPC CAMP 2018 : Vocatia, de la pasiune la cariera

În perioada 16-29 iulie, în Sibiu și la Centrul de Agrement pentru Tineret Păltiniș se va desfășura tabăra vocațională dedicată copiilor „VPC Camp – Vocația, de la Pasiune la Carieră” . Prin intermediul a 20 de ateliere organizate de tot atâția specialiști și a celor 15 vizite efectuate la locurile de muncă ale acestora, copiii vor avea șansa de a-și identifica interesul și abilitățile personale pentru a putea mai apoi să își aleagă o carieră profesională.

În prima săptămână de tabără copiii vor lua contact direct cu mediul specific fiecărui domeniu de activitate prin contactul cu mai multe tipuri de locuri de muncă. În cea de-a doua săptămână aceștia vor participa la ateliere tematice susţinute de specialişti din diferite domenii profesionale, dar și la activităţi de consiliere vocaţională individuală.

Atelierele pentru descoperirea afinităților vocaționale vor fi structurate pe următoarele arii tematice: arte (arte muzicale, arte dramatice, arte culinare), științe exacte (tehnologia informației și a comunicațiilor, științele naturii, cercetare și dezvoltare, electrică și electronică, mecanică și mecatronică), sport și sănătate (sport, nutriție, medicină generală, medicină alternativă, prim ajutor), om și societate (turism, cultură civică, religie, sociologie și psihologie, științe administrative).

Participanții vor avea cazarea, masa și transportul oferite gratuit de către organizatorul proiectului, Asociația Papageno Hermannstadt, acțiunea fiind cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității 2018.